Türkiye’de deniz, dağ, yayla vb. pek çok farklı manzaralar sunan yürüyüş yolları:
Trekking yaparken ilk ve en önemli malzeme şüphesiz ayakkabıdır. Kasım ve aralık aylarında hava soğuk ve yağış ihtimali yüksek olduğundan bu mevsimde yürüyüş botu tercih edilmelidir. Bununla birlikte ayaklarınızın sıcak kalması vücut ısınız ve sağlığınız açısından çok önemlidir. Botun içine giyeceğiniz termal çorap, sizi soğuktan ve hastalıklardan büyük oranda koruyacaktır.
Uzun bir gün için yanınızda su bulundurmalısınız. Soğukla mücadele için termos matara kullanabilirsiniz. Böylece suyun sıcaklığı dış ortamdan etkilenmez ve yürüyüş boyunca ısınan vücudunuzun bir anda soğuk bir içecekle şok olmasını önlemiş olursunuz. Bununla birlikte yürüyüşünüzün uzunluğuna bağlı olarak yeterli miktarda yiyecek almalısınız.
Vücudunuzu hava şartlarına karşı koruyabilmek için üzerinize giydiğiniz kıyafetlere ek olarak yanınıza yağmurluk ve şapka almanız da faydalı olur. Ayrıca acil durumlara karşı düdük, çakı ve yönünüzü kaybetmemek için bir pusula da yanınızda bulundurmanızda fayda olan malzemelerdir.
Soğuk iklim şartları özellikle de açık havada daha şiddetle esen kuzey rüzgarlarına karşı vücut sıcaklığınızı korumak önemlidir. Aksi takdirde pek çok hastalığa davetiye çıkarabilirsiniz. Bunu önlemek için termal içlik kullanmanız yürüyüş boyunca vücudunuzun sıcak kalmasına yardımcı olur.
Termal atlet ve termal tayt, giysilerinizin içine rahatlıkla giyilir ve yürüyüş konforunuzu arttırır. Termal kumaş, yürüyüş esnasında ısınan vücudunuzun dinlenme sırasında bu ısıyı korumasına yardımcı olur. Giysilerinizi termal eldiven ile tamamlayarak tüm vücudunuzu parmak uçlarınıza kadar soğuğa karşı koruma altına almış olursunuz. Siz de kış aylarında trekking keyfi için Blackspade termal içlik ürünlerini mutlaka inceleyin!